Achiziționare placă de bază și procesor

Bună ziua,

A venit astazi un tehnician la domiciliul meu și am stabilit de comun acord să schimbăm placa de bază împreună cu procesorul. Spuneți-mi, vă rog, ce model de componente îmi recomandați?

Întrebare adresată de Neagu N.

RCBucurești:

Bună ziua, domnule Neagu!

Am studiat ofertele eMag, evoMag și pcgarage în ce privește modelele de placă de bază impreună cu procesor.

În urma acestei analize, mi-a atras atenția o placă de bază asemănătoare din multe puncte de vedere cu cea pe care o aveți în acest moment – dar care este defectă -, diferența constând în generație.

Raport calitate/ preț excelent! Diferența, totuși, o va face procesorul. Dacă pentru placa de bază vă voi oferi un singur model, pentru procesor veți regăsi in continuare mai multe modele dintre care puteți alege.

Placa de bază:

http://www.emag.ro/placa-de-baza-asus-socket-1150-h81m-k/pd/D2N1VBBBM/

Procesor:

http://www.emag.ro/procesor-intelr-pentiumtm-g3250-3-2ghz-haswell-3mb-socket-1150-box-inbx80646g3250/pd/DHVK2MBBM/

http://www.emag.ro/procesor-intelr-coretm-i3-4170-3-70ghz-haswell-3mb-socket-1150-box-bx80646i34170/pd/DVMTLMBBM/

Cel dintâi procesor este în special pentru o utilizare de tip office pe calculator, fară jocuri sau rulare de programe complexe, precum cele de arhitectură sau design.

Ce de-al doilea procesor este tot pentru office, însă permite și rularea de jocuri clasa medie și programe de design ori arhitectură.

Așteptăm cu plăcere orice întrebări.

Neagu N.:

Vă mulțumesc! Optez, așadar, pentru al doilea procesor ca sa se poată și juca. Deci suma pieselor fără manoperă  este în jur de 750. Eu nu mă pricep, așa ca vă întreb direct – dacă la acești bani plus montaj, deci în jur de 850-900 ron găsim ceva cu aceleași performanțe, nou sau SH, dar pc complet. Aștept un sfat. 

RCBucurești:

În ceea ce privește achiziționarea celui de-al doilea procesor pe considerentul că există posibilitatea ca băiatul să ruleze jocuri, precizez că atât timp cât primul calculator este funcțional, investiția în cel de-al doilea – pentru jocuri – nu se justifică, în special pentru că cel dintâi are componente de o valoare net superioară calculatorului ce face obiectul discuției noastre.

Așadar, și cu un buget de trei ori mai mare nu reușim să facem o configurație mai bună decât a calculatorului reparat astăzi.

Referitor la prețul componentelor în raport cu un calculator nou ori SH, menționez următoarele:

Un calculator nou cu placa de bază și procesul ales de către Dvs. este, la eMag spre exemplu, peste 1500 lei. La evoMag, în schimb, am găsit și la 1300 lei. Diferența de pret o regăsiți în existența celorlalte componente în unitatea centrala a pc-ului, respectiv sursă alimentare, harddisk, unitate de disk, carcasa etc.

 Cu toate acestea, un calculator nou de o performanță mai scăzută – pentru office – este 770 ron la pcgarage. Deci tot calculatorul la un preț mai mic decât ați plăti pentru placa de bază și procesor.

Cu privire la achiziționarea unui pc în regim SH, sigur că există pe piață configurații foarte bune la pretul de 850 lei. Calculatoarele acestea însă pot avea probleme de natură tehnică pe care le puteți descoperi după un timp de utilizare. Totuși, să nu fim negativiști, pentru că acest lucru se întâmplă rar.

Concluzionând, personal, nu aș achiziționa un al doilea calculator. Dacă ar fi să fac acest lucru, aș opta pentru unul SH.

Sună ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problemă cu privire la calculatorul sau laptopul tău, iar NOI te ajutăm! Acum oriunde în București și-n cel mai scurt timp.

Prețuri fără concurență!

Deplasarea la domiciliul tău este gratuită oriunde în București!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *