Boot manager si dual boot. Am instalat Windows XP dupa Windows 7

reparatii calculatoare la domiciliu, reparatii laptop la domiciliu, instalare windows, depanare calculatoare bucuresti

          Reparatii calculatoare si laptop -uri la domiciliu

Intrebare adresata de Valentin D.

Buna ziua! Am un calculator care inseamna mult pentru mine. Am foldere cu fotografii, muzica, video-uri, jocuri, documente, toate organizate in cel mai strict mod. Pe calculator ruleaza doua sisteme de operare: Windows XP si Windows 7; le folosesc dupa cum am placerea. Cel dintai sistem de operare – Windows XP – s-a defectat si am fost nevoit sa chem un tehnician pentru a-l reinstala. Windows-ul a fost reinstalat cu toate driverele si programele aferente, insa nu-mi mai apare cand pornesc calculatorul sa aleg dintre Windows Xp si Windows 7 – pe care dintre ele doresc sa-l rulez. Am incercat toate modalitatile posibile, dar nu am reusit. Efectuati reparatii calculatoare in sector 1 – Parc Bazilescu?

Raspuns:

Buna ziua domnule Valentin! Procedura despre care ati discutat mai sus se numeste dual boot si perioada de timp in care aveti posibilitatea, dupa pornirea calculatorului, sa alegeti windows-ul ce doriti sa-l rulati, se numeste boot manager.

Boot manager-ul apare atunci cand aveti instalate pe calculator doua sau mai multe sisteme de operare, dar doar in situatia in care acestea sunt instalate in ordinea corecta. Astfel, va aparea boot manager-ul numai in situatia in care este instalat prima data – in cazul Dvs. – Windows XP si apoi Windows 7.  Se procedeaza, asadar, la instalarea celui mai vechi Windows intai si ulterior la Windows-ul mai nou.

Va intrebati, probabil, de ce trebuie sa procedati in acest mod?

Pentru ca sistemul de operare Windows XP este un sistem vechi si nu poate recunoaste boot loader-ul sistemului de operare Windows 7. Windows Xp va fi insa capabil sa recunoasca boot loader-ul sistemelor de operare mai vechi ca el. Boot Loader-ul este fisierul care se citeste din MBR la pornirea calculatorului pentru a initia intrarea in sistemul de operare.

Cu toate acestea, problema poate fi rezolvata, in principiu, chiar daca s-a procedat la instalarea sistemului de operare mai vechi dupa instalarea Windowsului mai nou sau cand cel vechi a fost instalat in timp ce sistemul de operare nou era deja pe calculator. Acesta este, de altfel, si motivul pentru care existam.

Specializarea noastra este reparatii calculatoare si reparatii laptopuri la domiciliu, oriunde in Bucuresti. Vom veni la domiciliul dumneavoastra – sector 1, zona Parc Bazilescu – si va vom remedia problema. Va vom contacta telefonic in vederea stabilirii unei intalniri.

Va dorim o zi excelenta!

Echipa,

RCBucuresti

Suna ACUM la numarul de telefon 0749.989.988 pentru orice problema cu privire la calculatorul sau laptopul tau si NOI te ajutam! Acum oriunde in Bucuresti si la orice ora.

Reparatii calculatoare, service laptop București, instalare windows

PRETURI FARA CONCURENTA!

Deplasarea la domiciliul clientului este gratuita pentru Bucuresti!

0749.989.988

Posted in Intrebari Frecvente and tagged , , , , , , .