Bootare Windows XP. Pornire în Safe Mode

Bună seara, […]! Am avut zilele acestea mari probleme cu alt computer pe care rulează Windows XP. N-a mai pornit decât în „Safe Mode with Networking”. Doar în acest fel am mai putut lucra, dar renuntând la Printer. Din nenorocire, după ce am lucrat așa cu el, un coleg a vrut sa ma ajute…

Computerul din discuție are 2 harddisk-uri: Pe unul are Windows XP, iar pe celălalt are Windows 98. Colegul a folosit un CD cu Windows XP, punând computerul să booteze de pe CD. Dar computerul a ales sa booteze din Windows 98 și de atunci nu se mai poate reveni la situația anterioara!

Pentru mine este acum un dezastru, căci mâine după-amiază trebuie să prezint unele materiale existente pe acest computer și…vă cer sprijinul. Un sfat sau mai bine o deplasare la noi, poate îl readuceți la viață.

Iertare pentru acest deranj, dar credeți-mă că sunteți singura mea speranță.

Cu multumiri din suflet,
I. Constantinescu

Întrebare adresată de Constantinescu I.

Răspuns:

Bună seara, domnule Constantinescu!

Din mesajul primit, reiese că nu folosiți Windows 98, așa încât, am rugămintea să deconectați harddiskul cu acest Windows pentru a da o eficiență sporită bootării pentru Windows XP.
Dacă nici după deconectarea harddiskului cu Windows 98 nu va funcționa Windows XP, există patru posibilități, și anume:
  1. introducerea unui disc cu Windows XP și pornirea procedurii de repair – de regulă nu funcționează;
  2. reinstarea sistemului de operare în speranța că informațiile ce prezintă importanță pentru dumneavoastră se află în altă partiție decât cea unde este Windowsul;
  3. rularea unui sistem de operare portabil – spre exemplu Mini Windows XP, miniPE, Linux etc – pentru recuperarea fișierelor importante, după care reinstalarea Windowsului XP;
  4. mutarea harddiskului de pe calculatorul cu probleme pe alt calculator pentru a recupera fișierele;
În principiu, dacă Windowsul XP nu este stricat, în sensul că are toate fișierele sale în regulă, acesta ar trebui să pornească în Safe mode după deconectarea harddiskului cu Windows 98.
Venim cu plăcere la sediul dumneavoastră dacă considerați necesar. Sunați la numărul de telefon de pe website în vederea stabilirii unei întâlniri.
O seara excelentă!
Echipa RCBucurești

Sună ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problemă cu privire la calculatorul sau laptopul tău, iar NOI te ajutăm! Acum oriunde în București și-n cel mai scurt timp.

bootare windows xp

Prețuri fără concurență!

Deplasarea la domiciliul tău este gratuită oriunde în București!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente and tagged , , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *