Ce părere aveți despre ecranul de start a unui calculator gol?

Virusi Windows | Curatare sistem de operare windows | Reparatii calculatoare si laptopuri Bucuresti

Întrebare adresata de către o persoană anonima.

Bine v-am găsit!
Fiind la un prieten, când acesta a pornit laptop-ul, am văzut ca are gol ecranul principal, desktop-ul.
Inițial am crezut ca nu-i mai încărca Windows-ul. Ca ceva s-a blocat. După câteva minute de navigat prin calculator, m-am obișnuit si chiar mi se pare o idee buna. Voi ce părere aveți despre desktop-ul gol si cum l-aș putea menține gol?

Răspuns:
Salut! Consideram si nu este doar opinia noastra, ca un desktop aglomerat iti afecteaza productivitatea.
Pe principiul ce nu te ajută îți stă în cale, la fel fișierele pe care probabil nu le mai folosești și au rămas pe desktop te împiedică să le găsești rapid pe cele care îți trebuie.

Și pentru că nu ai acordat câteva secunde ca să îți ții fișierele în ordine, vei pierde cumulat minute sau zeci de minute când le vei căuta ulterior.

Deși pe moment par la îndemână, peste câteva luni sau ani s-ar putea să nu știi de unde să le mai iei. Eventual scapi de tot de ele (voluntar sau nu) atunci când ramai fara spatiu pe hard disk.

* Dacă totuși preferi dezordinea, ai putea căuta de fiecare data cu search fișierul dorit.

CEA MAI SIMPLĂ SOLUȚIE PENTRU UN DESKTOP ORDONAT

Pentru că m-am lovit și eu de problema asta, m-am văzut nevoit să găsesc o soluție care să îmi facă viața mai ușoară. Primul lucru care mi-a venit în minte a fost să fac un folder și să mut totul de pe desktop la grămadă.

Funcționează până se adună iarăși prea multe fișiere în folderul țintă și căutarea devine iarăși.. un chin.

Cam același efect îl are și dacă decizi să descarci toate fișierele în folderul pentru descărcări în loc să le pui pe desktop.

PĂSTREAZĂ DESKTOP-UL “CURAT” ȘI FIȘIERELE ORGANIZATE

Pentru a menține desktop-ul gol pentru mai mult dar și pentru a păstra ordine printre fișiere, mi-am dat seama că cea mai eficientă variantă este să le grupez periodic în foldere distincte cu denumiri standard, care să fie plasate apoi într-un folder de lucru, dar nu le desktop, ci intr-o alta partiție hard disk-ului.

Denumirile folosite sunt de genul “AAAA.LL.ZZ Nume“, în care AAAA reprezintă anul, LL luna, ZZ ziua iar Nume reprezintă proiectul, subiectul sau un titlu descriptiv pentru conținut.

În felul acesta vezi dintr-o privire toate proiectele sau subiectele la care ai lucrat, organizate cronologic și ușor de accesat. Ești practic la trei click-uri distanță de fișierele care te interesează și îți menții desktop-ul curat iar fișierele în ordine intr-o alta partiție.

Îți dorim o zi frumoasa si spor la făcut ordine! 🙂

Sursa articol: computerica.ro

Suna ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problema cu privire la calculatorul sau laptopul tau. si NOI te ajutam! Acum oriunde in Bucuresti si la orice ora.

Reparatii calculatoare si laptopuri Bucuresti

PRETURI FARA CONCURENTA!

Deplasarea la domiciliul clientului este gratuita pentru Bucuresti!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente.