Cum aflăm datele de contact ale deținătorului unui domeniu?

Bună ziua,

Apelez la cunoștințele dumneavoastră cu privire la rezolvarea unei probleme ce mă vrământă de mult timp.

Este vorba despre postarea pe internet a unor anunturi cu specific prestări servicii ce nu îmi aparțin și care, bineînțeles, includ numărul meu de telefon.

Anunțurile nu sunt postate de către mine, motiv pentru care nu am acces la adresa de e-mail pentru a recupera parola și a le șterge.

De asemenea, acestea fac referire la servicii ce exced competențelor mele.

Am încercat să iau legătura cu administratorul site-urilor, însă acestea sunt parțial nefuncționale, în sensul că fie nu au pagină contact, fie formularul de contact nu funcționează – apare eroare de programare.

Aștept cu mare interes răspunsul dumneavoastră.

Întrebare adresată de Mihalcea A.

Bună ziua, domnule Mihalcea!

Cu privire la problema expusă, precizăm următoarele:

Pentru început, se impune să accesăm website-ul rotld.ro (Romania Top Level Domain), în speranța că deținătorul domeniul este o persoană fizică și nu una juridică.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, datele cu caracter personal ale persoanelor fizice nu se publică.

Așadar, dacă deținătorul este o persoană juridică, îi putem afla datele cu ușurință, doar accesând baza de date rotld.ro.

Pentru aceasta, intrați pe site, după care în secțiunea Whois – în partea stângă.

Mai apoi, introduceți numele domeniului în secțiunea corespunzătoare și validați codul Captcha.

În situația în care deținătorul este o persoană fizică, veți primi afișat textul mai sus-indicat, respectiv că Legea 677/2001 nu permite afișarea datelor cu caracter personal a persoanelor fizice.

Pentru a depăși acest impediment, aveți la dispoziție două website-uri, respectiv intodns.com și ripe.net.

Pentru început, accesați intodns.com și în chenarul corespunzător din partea de sus a paginii introduceți link-ul website-ului pentru care doriți să aflați informațiile deținătorului.

Așa cum regăsiți și în captura de ecran mai sus afișată, în partea de jos a paginii este o secțiune denumită WWW A Record, unde este specificat unul sau două IP-uri, după caz.

Copiem, într-o primă etapă, primul IP, după care accesăm site-ul ripe.net.

În secțiunea din partea sus-dreaptă – o puteți vedea și în captura redată anterior –, introduceți IP-ul copiat.

După introducere, dacă serverele sunt din România, veți regăsi afișate fie datele de contact ale persoanei fizice – în situația în care aceasta găzduiește site-ul –, fie cele ale societății de hosting.

Oricare dintre aceste informații sunt utile. Dacă identificați datele persoanei fizice, o contactați direct pe aceasta. Dacă sunt afișate informații despre societatea ce găzduiește site-ul, luați legătura și solicitați să fiți puși în legătura cu persoana ce administrează site-ul.

Dacă politica companiei nu permite acest lucru, le spuneți că solicitați doar să trimiteți un e-mail deținătorului prin societatea de hosting.

Există, într-adevăr, și posibilitatea ca serverele să fie din străinătate ori site-urile sus-indicate să nu funcționeze corespunzător.

De multe ori se întâmplă ca în conținutul paginilor afișate pe internet să apară informații despre dumneavoastră asupra cărora nu v-ați exprimat acordul, iar deținătorul să nu fie de găsit, fie că website-ul este parțial inactiv și nu îi funcționează pagina de contact, fie că deținătorul este persoană fizică și datele nu îi pot fi publicate pe rotld.ro.

În acest context, se impune să apelați la o casă de avocatură pentru a discuta cu un avocat în vederea introducerii unei acțiuni în instanță pentru obligarea administratorului de site să elimine anumite informații din conținut.

Vă stăm la dispoziție în continuare pentru orice nelămuriri cu privire la conținutul acestui răspuns ori a unor probleme adiacente.

O zi excelentă,

Echipa RCBucurești

Sună ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problemă cu privire la calculatorul sau laptopul tău, iar NOI te ajutăm! Acum oriunde în București și-n cel mai scurt timp.

Datele de contact ale deținătorului unui domeniu

Prețuri fără concurență!

Deplasarea la domiciliul tău este gratuită oriunde în București!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente and tagged , , .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *