Cum repari stickul cu foldere devenite shortcut sau dispărute?

Despre fișierele sau folderele devenite shortcut pe stick

Salut, băieți! Am conectat stickul la un calculator din biblioteca ASE pentru a finaliza un studiu de caz. Am scris până să vină vremea plecării. Când am ajuns acasă, conectând stickul la laptop, am constatat că toate folderele au dispărut. Pentru câteva momente, înainte să dispară, era un folder shortcutat. Am nevoie de ajutorul vostru! Am mare nevoie de studiul de caz realizat. Nici gând să-l refac! Aștept răspunsul vostru! Mersi.

Întrebare adresată de Diana A.

Răspuns:

Bună, Diana!

Constatăm că-n ultima vreme prezența acestui „virus” este răspandită, fie în calculatoarele din universități, fie în centrele de copiere din București și nu numai.

Pentru a verifica dacă întradevăr fișierele de pe stickul tău au fost șterse, apasă click dreapta pe partiția memoriei USB – stickul tău – și apoi Properties. Dacă la used space este mai mult de 1MB, în principiu toate fișierele tale sunt pe stick.

La o analiză a acestui „virus”, am constatat că, de fapt, fișierele nu sunt șterse, ci ascunse prin instrumentul hidden.

Pentru a remedia această problemă, urmează acești pași*:

  1. intră în cmd (start – run – cmd)
  2. scrie attrib -h -r -s /s /d f:\*.*

*Am considerat că f este partiția memoriei tale USB. În funcție de laptopul/ calculatorul de pe care operezi, partiția poate purta denumirea e, f, g, i etc, motiv pentru care, în situația-n care poartă altă denumire, schimbă litera f din comanda de la pct. 2 cu litera partiției tale.

Dacă ai urmat cu atenție pașii sus-mentionați, te poți bucura, în principiu, de studiul tău de caz. În situația în care întâmpini dificultăți, sună la numărul de telefon de pe website – te ajutăm cu multă plăcere

Sună ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problemă cu privire la calculatorul sau laptopul tău, iar NOI te ajutăm! Acum oriunde în București și-n cel mai scurt timp.

cum repari stickul cu foldere devenite shortcut sau dispărute?

Prețuri fără concurență!

Deplasarea la domiciliul tău este gratuită oriunde în București!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *