Cum să îți protejezi calculatorul de spyware

Virusi Windows | Curatare sistem de operare windows | Reparatii calculatoare si laptopuri Bucuresti

Programele de tip spyware pot fura date importante de pe calculatorul tau conectat la internet, de la cele de identificare pana la parole si serii de carduri bancare. Dar odata cu programele spyware s-a dezvoltat foarte mult si industria anti-spyware care iti ofera variante nenumarate de protectie impotriva amenintarilor care vin din Internet.

De multe ori emailul iti este inundat cu spamuri inutile, asa ca probabil folosesti programe si tehnici anti-spam pentru a te proteja. Totusi, atunci cand ai crezut ca detii controlul, o multime de programe spyware si adware ruleaza pe calculatorul tau monitorizand activitatea acestuia.

Cele mai inofensive spyware si adware doar monitorizeaza siteurile pe care le accesezi astfel incat companiile sa poata determina obiceiurile tale de navigare pe Internet si sa incerce sa trimita cat mai multe spamuri.

Totusi, multe forme de spyware sunt mult mai periculoase, si chiar monitorizeaza ce scrii pe tastatura, captureaza parole, ceea ce inseamna ca prezinta un risc sporit de securitate.

Mai jos iti arat cum poti scapa de aceste programe mici si periculoase pentru a accesa in siguranta internetul.

Nu downloada programe de oriunde

Programele spyware vin in general dupa siteuri obscure, de care nimeni nu a auzit. Daca esti in cautarea de programe gratuite sau shareware, incearca siteuri cu reputatie buna cum ar fi tucows.com, download.com sau softpedia.com.

Citeste EULA

Ce este EULA? EULA reprezinta Termenii de utilizare (End User License Agreement). Este vorba despre toata acea informatie tehnica si legala din fereastra de deasupra butoanelor pe care scrie No, I do not accept sau Yes, I have read and accept these terms. Multi cred ca este suficient sa dea click pe yes fara sa mai citeasca textul de deasupra. EULA este un angajament legal pe care-l faci cu vanzatorul softwareului. Daca nu citesti EULA, poti sa fii de acord fara sa stii cu instalarea unor programe spyware si o varietate de actiuni indoielnice, pe care de fapt sa nu le doresti.

Nu da click fara sa stii pe ce dai

De multe ori cand accesezi un site, apare o caseta cu un text. Din pacate multi considera ca e suficient sa dea click pe yes fara sa citeasca ce scrie in text. Dand click pe yes ai fost de acord probabil cu instalarea unui program spyware. Bineinteles ca nu o spun atat de direct, dar tocmai din aceasta cauza ar trebui sa fii foarte atent(a) cu acele texte.

Nu uita de protectia sistemului tau

Programele antivirus au un nume cumva gresit in momentul de fata. Pentru ca nu doar virusii va pot invada calculatorul. Ele pot sa te protejeze impotriva worms (viermi), troieni si chiar spyware si adware. Daca antivirusul tau nu detecteaza si nu blocheaza spyware, poti incerca un produs ca AdAware Pro sau Zone Alarm Security Suite.

Nu uita sa scanezi computerul des

Chiar si cu un antivirus, firewall si alte masuri de protejare, spyware sau adware poate sa ajunga in computerul tau. Nu uita sa scanezi sistemul regulat.

Mai jos iti prezint o lista cu cele mai bune programe antispyware:

  • Ad-Aware
  • Stopzilla
  • Webroot Spy Sweeper
  • VIPRE AntiVirus + AntiSpyware
  • Spyware DoctorProbleme cu calculatorul

Probleme cu calculatorul sau laptopul? Contacteaza-ne acum si noi rezolvam problema – 0720.785.276!

Posted in Intrebari Frecvente and tagged , , , , , , , , , .