Este Linux mai sigur decât Windows?

reparatii calculatoare la domiciliu, reparatii laptop la domiciliu, instalare windows, depanare calculatoare bucuresti

Intrebare adresata de: Andrei L.

Ma intereseaza sa stiu, pentru ca mi-a pus cineva întrebarea, care sunt difetentele de securitate dintre Windows si Linux. Majoritatea spun ca Linux este mult mai sigur.

Răspuns:
Salut! Discuția este destul de controversata pe forumurile si site-urile de specialitate. Poate din cauza cotei de piata uriase, a vulnerabilitatilor si a atentiei acordate sistemului de operare Windows il fac mult mai slab la acest capitol decat Linux-ul. Principala vulnerabilitate a Windows-ului o reprezinta accesul la root. Pentru a sparge si accesa un sistem Linux trebuie in mod obligatoriu sa stii parola de acces la root. Cu toate acestea, nu inseamna ca Linux-ul este 100% sigur.
Sunt multe gauri de securitate si in Linux. In momentul cand este descoperita o vulnerabilitate in acest sistem, ea este rezolvata de catre comunitate foarte repede pe cand Microsoft au demonstrat de multe ori ca au nevoie de prea mult timp pentru acest lucru.
Sper sa îți fi fost de ajutor răspunsul nostru.

Suna ACUM la numarul de telefon 0749.989.988 pentru orice problema cu privire la calculatorul sau laptopul tau si NOI te ajutam! Acum oriunde in Bucuresti si la orice ora.

Reparatii calculatoare, service laptop București, instalare windows

PRETURI FARA CONCURENTA!

Deplasarea la domiciliul clientului este gratuita pentru Bucuresti!

0749.989.988

Posted in Intrebari Frecvente and tagged , , , , .