Probleme la placa de baza. Sa o schimb cu una SH sau noua?

Intrebare adresată de către Linda K.

Bună ziua,
Mi s-a defectat placa de baza a calculatorului. Placa este un model vechi, cu memorie Ram DDR1 si placa video PCI-Express.
Ce îmi recomandați? Sa o schimb cu una SH sau sa cumpăr una noua? Sau alta varianta?

Răspuns:

Buna ziua, doamna Linda!
Având in vedere faptul ca placa Dvs. este model vechi, trebuie sa aveți in vedere următoarele aspecte:
Dvs. alegeți ceea ce considerați mai bun și rentabil.

1. In situatia in care achiziționați o placa de baza noua, aceasta nu va mai fi compatibilă cu restul componentelor din unitatea Dvs., motiv pentru care este absolut necesar sa cumpărați si celelalte componente: procesor, memorie ram, sursa de alimentare si in situația in care hard-disk-ul si unitatea optica este pe slot IDE, si cele doua din urma pentru ca placile de baza existente pe piață nu au slot IDE, ci SATA.
Așadar, ar trebui sa cumpărați toate componentele din calculator, doar carcasa va fi aceeași. In situația in care optați pentru aceasta varianta, toate componentele vor ajunge undeva la 700-800 lei, preț aproximativ, cumpărate de la un magazin de profil din Romania. Prețul este calculat pentru cele mai ieftine componente noi.

2. Referitor la achiziționarea unei placi identice sau a alteia compatibila cu componentele existente, consideram ca nu merita. Găsiți doar in regim SH si doar la persoane fizice – pe tocmai.ro, olx.ro sau okazii.ro- . Procedura, de exemplu, ar fi sa va întâlniți la o stație de metrou cu vanzatorul, sa va ofere placa de baza si Dvs. banii. Ajungeți acasă si vedeți ca e defecta. Acum cautati-l pe vânzător. In orice caz, prețul pentru una SH, ar fi undeva la 100 lei împreună cu procesor.

3. O alta varianta ar fi sa reparați placa de baza existența, ceea ce din punctul nostru de vedere nu este deloc rentabil, ținând cont ca este model vechi.

4. Ultima varianta ar fi sa achiziționați o unitate noua sau SH.
Una in regim second hand, pentru uz personal si cu performante decente, este aproximativ 200-300 lei. Deja la 500 găsiți ceva performant. In situația in care sunteți interesat de o unitate in regim SH, citiți acest articol: Vreau sa cumpăr un calculator. Ce îmi recomandați? Nou sau SH?

Daca doriți asistență in ceea ce privește achiziția unei unități centrale de calculator, a unei componente noi sau SH sau daca aveți orice fel de nelămuriri, așteptam cu placere telefon Dvs. la numărul afișat pe website.

Sa aveți o zi frumoasă!

Sună ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problemă cu privire la calculatorul sau laptopul tău, iar NOI te ajutăm! Acum oriunde în București și la orice oră.

Reparatii calculatoare, service laptop București, instalare windows

PREȚURI FARĂ CONCURENȚĂ!

Deplasarea la domiciliul tău este gratuită oriunde în București!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente.