Vreau sa cumpar un calculator. Ce imi recomandati: Nou sau SH?

Intrebare adresata de catre Mihai

Salut, am un buget de 1000 lei si vreau sa cumpăr o unitate centrala de calculator. M-am gândit atât la posilitatea achiziționării uneia noi, cat si a uneia in regim second-hand. In principal voi folosi calculatorul pentru office. Nu joc niciodată jocuri. Ma uit din când in când la filme si nimic altceva înafară de scris documente. Il voi tine pornit aproximativ 10 ore zilnic. Am monitor, tastatura si mouse. Am nevoie doar de unitatea centrala. Așadar, ce îmi recomandati?

Răspuns:

Salut!
Având in vedere ca vrei sa achiziționezi o unitate centrala de calculator si bugetul de care dispui, îți recomandam una in regim SH. Pentru a-ți face o idee, o unitate centrala noua pe care o găsești in magazine de profil din Romania, cu o configuratie de 4GB Ram DDr3, HDD 500GB sata III, core2duo sau Intel i3 la 1000-1200 lei, o poți lua in regim SH la 400-600 lei. La 600 lei găsești, cu siguranță, o unitate care are si placa video, alta decât cea integrata pe plata de baza. O unitate este făcută sa reziste. Șansele sa se defectele sunt minime si, in orice caz, costurile reparației sunt mici – depinde si de problema –.

Din punctul nostru de vedere nu ar trebui sa intri in capcana garanției, fiind unul dintre aceia care vor sa cumpere unitate noua doar pentru ca are garanție, având siguranță ca atunci când se strica o trimiti in service. O unitate, in rare cazuri se strica mai devreme de 2 ani.

In situatia in care optezi pentru una SH, trebuie sa tii cont si de gradul de uzura si cum arata. Sunt lucruri pe care doar un specialist le poate observa. De aceea recomandam sa fii asistat de o persoana specializata cand vrei sa achizitionezi o unitate, un calculator complet sau laptop.
Acum rămâne sa te decizi de unde vrei sa cumperi unitatea de calculator. Daca o vrei noua, de la ce magazin si daca o vrei SH, de la un magazin de profil sau de la persoane fizice. Daca cumperi SH de la magazine, ar trebui sa primesti garantie 6 luni, dar suporti unele costuri suplimentare fata de situatia in care cumperi de la o persoana fizica.

Speram sa gasesti ce e mai bun pentru tine!

Echipa RCBucuresti

Sună ACUM la numarul de telefon 0720.785.276 pentru orice problemă cu privire la calculatorul sau laptopul tău, iar NOI te ajutăm! Acum oriunde în București și-n cel mai scurt timp.

Reparatii calculatoare, service laptop București, instalare windows

Prețuri fără concurență!

Deplasarea la domiciliul tău este gratuită oriunde în București!

0720.785.276

Posted in Intrebari Frecvente and tagged , , , , .